Анди Родик на пътя на Григор Димитров на силния турнир в Шанхай 08.10 | 17:32

Бившият световен номер едно чака хасковлията във втори кръг

От Михаела Ганчева

Най-добрият тенисист на България Григор Димитров, който попадна в основната схема на турнира от сериите "Мастърс" в Шанхай, се изправя срещу квалификант в първи кръг от надпреварата.

Гришо намери място сред поставените в престижния турнир с награден фонд 3 240 000 долара заради оттеглянето на световните номер едно и три - Новак Джокович и Роджър Федерер. Така водач в схемата в Шанхай стана испанецът Рафаел Надал, а негов подгласник - шампионът от миналата година Анди Мъри.

Съперникът на 20-годишния хасковлия ще стане известен утре, като сред най-сериозните тенисисти, които ще играят квалификации са американската надежда Доналд Йънг, Филип Печнер, Райън Харисън и Симоне Болели, който не затрудни Григор в последната среща помежду им в Банкок преди седмица.

При евентуален успех в първи кръг, намиращият се под номер 70 в ранглистата на ATP Димитров ще прибави 45 точки към актива си, както и 21 000 долара от наградния фонд. Във втори кръг до чакат нов квалификант или поставеният по номер 10 в схемата - Анди Родик, който напоследък не впечатлява с изявите си на корта.

Водещи

Най-четени