Барселона завърши сезона в Ла Лига с равенство срещу Бетис 13.05 | 01:25

Двата отбора не излъчиха победител след 2:2 на стадион "Бенито Виямарин" в Севиля

От Мариян Найденов

Отборите на Бетис и Барселона не успяха да се победят и завършиха наравно - 2:2 в мач от последния 38-и кръг на Примера Дивисион, игран на стадион "Бенито Виямарин" в Севиля. Срещата бе без значение и за двата отбора, но въпреки това те зарадваха феновете с атрактивна игра и четири гола в един много интересен и напрегнат мач.

Серхио Бускетс изведе каталунците напред в резултата в 9-ата минута, но след това домакините стигнаха до пълен обрат с два бързи гола на Рубен Кастро (71', 74'), като междувременно отборът на Барселона бе останал с човек по-малко на терена след червен картон на Даниел Алвеш в 53-ата минута. В крайна сметка възпитаниците на Хосеп Гуардиола успяха да избегнат загубата с изравнителен гол на Сейду Кейта във втората минута на добавеното време.

Срещата започна по възможно най-добрия начин за отбора на Барселона, който поведе още в 9-ата минута, след попадение на Серхио Бускетс, който засече с глава центриране от корнер на Шави, като този резултат се запази до края на първото полувреме.

След почивката Барселона остана с 10 човека, след като Дани Алвеш извърши грубо нарушение срещу Джеферсън Монтеро, за което получи втори жълт и съответно червен картон и остави отбора си в числено намален състав до края на мача.

От това се възползваха домакините, които стигнаха до два бързи гола между 71-ата и 74-ата минути. Първо в 71-ата минута Роке Санта Крус изведе Рубен Кастро очи в очи с вратаря на каталунците Виктор Валдес и той с прехвърлящ удар направи 1:1.

Три минути след това (74') футболистите на Бетис нанесоха втория си удар, стигайки до пълен обрат в мача, а точен отново бе Рубен Кастро.

До края на мача възпитаниците на Пеп Гуардиола се опитаха да предотвратят загубата и в крайна сметка успяха с гол на Сейду Кейта даденото от съдията продължение на мача. Първо Меси удари греда в 90-ата минута, а две минути след това Кейта засече с глава центриране на влезлия като резерва Мартин Монтоя оформяйки крайното 2:2.

Така след последния си мач за сезона Барселона завършва на второ място в класирането на испанското първенство с актив от 91 точки, а Бетис заема 13-а позиция с 47 пункта.

Водещи

Най-четени