Бербатов "на проби", за да остане на "Олд Трафорд" 30.07 | 19:26

Българският нападател има договор с английския шампион за още една година и трябва да впечатли с изявите треньорското ръководство в следващите 12 месеца

От Мариян Найденов

Сезон 2011/2012 ще бъде пробен за Димитър Бербатов в Манчестър Юнайтед, стана ясно след изказване на изпълнителният директор на "червените дяволи" Дейвид Гил. Българският нападател има договор с английския шампион за още една година и трябва да впечатли с изявите треньорското ръководство в следващите 12 месеца. Ако това се случи, Бербатов най-вероятно ще получи предложение за продължаване на договора си.

"Има опция да продължим договора на Бербатов с още една година. Все още не смятаме да подписваме нов контракт. Можем да изчакаме до края на сезона и да видим как се справя и едва тогава ще говорим с него.

Всички отвън казват, че Бербатов иска да напусне или ние не се нуждаем от него. Ние не искаме той да си тръгва", заяви изпълнителният директор на английския клуб Дейвид Гил, цитиран от БТА.

"Не съм имал разговор с Димитър (за неговото бъдеще). Решението Бербатов да не играе на финала в Шампионската лига бе взето от Алекс Фъргюсън и важи само за въпросния мач. Решението не значи, че ние не искаме Димитър да остане", каза още Гил.

Бербатов е единственият футболист на Манчестър Юнайтед, който навлезе в последната година на своя договор с клуба и все още не е подписал нов контракт.

Водещи

Най-четени