Цвети Пиронкова с нова победа на Уимбълдън 22.06 | 19:19

Българската тенисистка се класира за третия кръг на най-стария тенис турнир

От Краси Киров

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова записа нова победа в най-стария тенис турнир Уимбълдън. Цвети се наложи с 6:1, 6:4 над Петра Мартич (Хърватия).

Първият сет стартира с размяна по един гейм за двете тенисистки. След това Цвети започна да налага своя начин на игра и спечели първият гейм с 6:1. Хърватката показа много несигурна игра, след като записа 6 двойни грешки.

Вторият сет бе много по-оспорван, като българката показа класа в края на сета. Резултатът вървеше гейм за гейм до 3:4, когато Пиронкова бе поставена по угрозата да бъде пробита. Пловдивчанката се справи чудесно и в следващия гейм даже спечели подаването на Мартич на нула и поведе с 5:4 гейма. В последният гейм Пиронкова нямаше проблеми при сервирането си и спечели втората си победа в турнира от Големия шлем.

Матрич не успя да направи нито една от двете си точки за пробив и записа 28 непредизвикани грешки. Цвети показа стабилност със своите 12 непредизвикани грешки и 33% успешни пробиви.

Така Цвети се класира за третия кръг, където ще срещне победителката от двубоя Вера Звонарьова - Елена Веснина. По този начин Пиронкова ще има възможност за реванш, след като миналата година стигна до полуфиналите на Уимбълдън и отпадна от Вера Звонарьова.

В четвъртък Цвети излиза на двойки с партньорката си Шанел Шийпърс срещу двойката Мария Кириленко - Юлия Гьоргес.

По-рано днес заваля дъжд на кортовете в Англия и всички срещи бяха отложени, освен двубоя на централния корт. Там една срещу друга се изправиха Винъс Уилямс (САЩ) и 40-годишната японка Кимико Дате-Крум. Американката се справи много трудно с 6:7 (6:8), 6:3, 8:6 за три часа. Уилямс завърши с 12 аса и 7 пробива в мача, а японката направи 31 непредизвикани грешки.

В следващия кръг съперничка на петкратната шампионка от Уимбълдън ще бъде победителката от двубоя между Мария Хосе Мартинес Санчес (Испания) и Моника Никулеску (Румъния).

Водещи

Най-четени