Юсейн Болт потвърди участие на "Златния шпайк" в Острава 09.03 | 21:12

Ямаецът ще бяга за 5-и път на турнира в Чехия

От iNews.bg

Световният шампион в бягането на 100 и 200 метра Юсейн Болт потвърди, че ще участва на юбилейното 50-о издание на турнира "Златен шпайк" в чешкия град Острава.

Надпреварата е насрочена за 31 май, като е част и от новите серии на Международната федерация по лека атлетика "Уърлд челъндж".

"Обикновено там има много енергия, което ми помага да бягам бързо", довери Болт, който ще участва на "Златен шпайк" за пети път в кариерата си до момента.

Все още не е ясно в коя дисциплина ще се състезава световният рекордьор, като организаторите потвърдиха, че има три възможни опции за това - 100, 200 и 300 м., като по принцип най-рядко той заявява участие на 300 метра.

"Моят треньор ще реши, когато наближи време за това", коментира ямаецът.

През миналата година Болт бяга на 300 метра в Острава, където записа време от 30.97 секунди. Тогава обаче ямаецът нямаше шанс да преследва световния рекорд от 30.85 секунди, притежание на легендарния Майкъл Джонсън, тъй като атмосферните условия бяха твърде лоши.

"Мълнията" вече потвърди участието си в няколко различни мероприятия, сред които стартовете в Рим, Осло, Монако и Париж. Болт продължава с подготовката си за Световното първенство в Даегу (Южна Корея), което ще стартира през август.

Водещи