Борислав Михайлов за проблемите в българския футбол 07.09 | 17:00

Президентът на БФС отвърна на Мартин Петров и се учуди на думите на Бербатов

От Краси Киров

Президентът на БФС Борислав Михайлов говори днес за грешките в националния отбор след двете поредни загуби в евроквалификациите.

Боби увери, че ще инициира среща с клубовете, с държавата, за да се започне работа за развитието на футбола в България. Михайлов не остана по-назад и отвърна на коментарите от страна на Мартин Петров и Димитър Бербатов.

"Допуснахме много грешки срещу Швейцария, както и два леки гола в края на първото полувреме и в края на мача. Все пак трябва да се играе до край. Не съм доволен от раздаването на футболистите", призна Михайлов.

На въпрос как ще коментира изказването на Мартин Петров от снощи, че трябват промени в БФС и отбора, защото всеки ни бие, Михайлов отвърна:

"Нека Мартин да си види първо неговата игра, защото и той е част от този отбор. Не съм съгласен да се критикуват и собствените играчи независимо от резултатите, но аз не мога да променя никого. Всеки си решава какво да говори. БФС няма вина в този случай, защото задачата на футболния съюз и на президента е да осигури перфектни условия за работа. Попитайте ги хората в националния отбор дали имат някакви проблеми. Едва ли ще ви кажат, че имат".

Относно думите на Димитър Бербатов, че е напуснал националния отбор заради Йордан Лечков и други хора, които са под Борислав Михайлов в йерархията, президентът на БФС изрази учудване от мнението на футболиста на Манчестър Юнайтед.

"Аз съм в добри отношения с Бербатов, не съм говорил скоро с него, но съм изненадан, че това негово признание идва едва сега," добави Боби.

"В началото резултатите от мачовете с Матеус бяха добри, а сега са други. Не знам какво мисли той, може би трябва да се обиграва отбора. Матеус има договор до ноември, евентуален нов ще коментираме след това.

Бившият вратар сподели, че от няколко години се изпращат български специалисти на обучение в чужбина, за да се развива футбола у нас.

"Стараем се да помагаме както можем. Ето за последните три години сме изпратили 33-ма български специалисти на стаж и обучение в школата на италианската футболна федерация в Коверчано и то на наши разноски. Постоянно каним в треньорската школа и лектори от водещи футболни федерации, но явно нивото ни не се покачва".

"Ще инициирам среща с клубовете, с държавата, за да започнем работа и да подготвим условия за развитието на футбола. Но според мене основният проблем е в манталитета. Защото знаете нашето поколение какво беше, виждате и сегашното. Интересите на сегашните млади хора не са такива, каквито бяха на нас. Интересите им не са в спорта", завърши Боби.

Водещи

Най-четени