България ще търси точки срещу Германия в Бремен 16.06 | 14:21

"Това е единственото нещо, което може да ни спаси в ситуацията, в която се намираме", сподели селекционерът на волейболните ни национали Радостин Стойчев

От Константин Симидчийски

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол на България Радостин Стойчев даде кратко изявление пред bTV, преди отпътуването на "лъвовете" за важните гостувания на Германия в Световната лига.

Специалистът даде да се разбере, че не смята да използва тежката ситуация с контузените състезатели като извинение и потвърди, че целта пред възпитаниците му е да си тръгнат с точки от Бремен в края на уикенда.

"Отиваме в Бремен с мисълта да дадем всичко от себе си и да спечелим точки. Това е единственото нещо, което може да ни спаси в ситуацията, в която се намираме", заяви Стойчев. "Разбира се, не мога да не отчета, че имаме и много физически проблеми и контузии, но те не могат да бъдат извинение. Ще играем със състезатели, с които разполагаме".

Поредната неприятна изненада за националите дойде буквално преди часове с контузията на Боян Йорданов, който трябваше да замести капитана на "лъвовете" Владимир Николов. Свободното място в тима зае Данаил Милушев.

След първите шест изиграни мача българите заемат второ място в група В с актив от 9 точки, 3 по-малко от бъдещия съперник Германия.

Водещи

Най-четени