Пораженията от Русия не притесняват Радостин Стойчев 12.06 | 17:35

"Тези загуби бяха очаквани", сподели с голяма доза спокойствие националният селекционер

От Константин Симидчийски

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Радостин Стойчев прие спокойно двете поражения с 0:3 гейма, които България записа при гостуванията си на Русия в мачове от група B на Световната лига.

Специалистът бе категоричен, че подобни резултати са били дори и очаквани, с оглед на малкото време, което "лъвовете" имаха за подготовка напоследък.

"Двата резултата бяха очаквани, така че нищо кой знае какво не е станало. Трябва да поработим доста, за да настигнем първите отбори в света. Очевидно след два такива негативни резултати ще трябва да си извадим сериозни поуки", обясни Радо Стойчев.

Селекционерът добави, че състоянието на капитана Владимир Николов все още не е съвсем ясно. Припомняме, че диагоналът напусна контузен в началото на третия гейм.

"За съжаление Владимир Николов получи една луксация на двата пръста на крака и още не знаем какво е състоянието му. Утре ще му бъде направен ядрено-магнитен резонанс", каза Стойчев.

Специалистът обаче не пожела да оправдава инкасираните загуби със свои контузени играчи.

"Спортът е свързан с контузиите. За съжаление те са неизбежни. Въпреки това не могат да ни служат за оправдание. Липсва ни преди всичко качество на играта. Нивото ни все още е много ниско, така че когато го вдигнем ще имаме нужната концентрация и ще имаме решенията във важните моменти", обясни Стойчев.

"Нивото ни беше много слабо първия ден, но ден по-късно беше по-добро. Дори не получихме ас във втория двубой, но втория ден страдахме в атака, което традиционно е силен български елемент. Разбира се има реални обяснения за това, но посрещането е решим въпрос. Ще го поддържаме в някакви нормални граници", добави още наставникът на българския национален отбор.

Сега пред "лъвовете" предстоят две гостувания на Германия в група B на Световната лига. Двубоите с Бундестима ще се изиграят на 18 и 19 юни в зала "Бремен Арена", Бремен

Водещи

Най-четени