Бътън: По-назад сме с подготовката, не очаквам много в първия старт 09.03 | 11:51

Дженсън Бътън сподели, че МакЛарън ще разкрие потенциала си на по-късен етап

От iNews.bg

Бившият световен шампион във Формула 1 Дженсън Бътън заяви, че не очаква отборът му да може да се мери с тимовете на Ред Бул и Ферари в първото за сезона състезание в Австралия по-късно този месец. Пилотът на МакЛарън обаче призна, че е впечатлен от прогреса на колата си преди последните тестове в Барселона.

"Ще съм изненадан, ако успеем да сме конкурентоспособни на Ред Бул и Ферари в Мелбърн. Смятам, че това е нормално, като се имат предвид километрите, които те са навъртели в сравнение с нас", каза Бътън след първия ден на последните за сезона тестове в Барселона.

"Никога не трябва да казваш "никога". Впечатлен съм от напредъка, който постигнахме с новия болид. Въпреки всичко, това не е достатъчно. Тази седмица ни очаква много работа и ще видим колко можем да се приближим до Ред Бул и Ферари. Да им бъдем равностойни в първото състезание обаче ще бъде много трудно", продължи световният шампион за 2009 година.

Бътън призна, че тестовете на МакЛарън не са минали толкова гладко, колкото отборът е искал, тъй като все още им липсват обиколки.

"По отношение на тестовете, годината не започна добре за нас, но аз мисля, че имаме сериозен напредък. Не бих казал, че имаме най-бързата кола, но все още имаме да извървим дълъг път. Въпреки това съм щастлив с това, което постигнахме в днес (вчера - бел. ред.). Не направихме толкова обиколки, колкото ми се искаше, но по отношение на усещането на колата, сме няколко стъпки напред", добави пилотът на МакЛарън.

"Както казах все още имаме много работа, за да станем толкова бързи, колкото Ред Бул, Ферари и може би още един - два отбора, но имаме напредък и това ни радва. Момчетата свършиха чудесна работа по отношение на работата върху представянето на колата и сигурността, така че трябва да им кажа едно голямо "благодаря".

Бътън каза още, че от в МакЛарън ще бъдат доволни, ако завършат след Ред Бул и Ферари в Австралия, въпреки че целите им са много по-високи.

"Няма да сме щастлива д бъдем третия най-бърз отбор, но не мисля, че това ще бъде лош старт на сезона. От тази позиция може да се направи много", каза пилотът на МакЛарън.

Водещи

Най-четени