Люис Хамилтън си намери нов мениджър 14.03 | 18:11

Британският пилот на МакЛарън подписа договор с популярния си сънародник Саймън Фулър

От iNews.bg

Пилотът на МакЛарън Люис Хамилтън най-после обяви името на своя нов мениджър, като това е сънародникът му Саймън Фулър, основател на популярната агенция за таланти на Острова.

Над една година бе нужна на Хамилтън, за да реши каква стъпка да предприеме в тази насока. Както е известно, преди старта на сезон 2010, Хамилтън скъса професионалните си взаимоотношения със своя баща Антъни. Интересното около Саймън Фулър пък е това, че клиенти на неговата агенция "XIX Entertainment" са още имена като Дейвид Бекъм и Анди Мъри, а сред тях са попадали и добре познати фигури от шоубизнеса.

"За мен бе важно да отделя време на това решение, защото то е важно за кариерата ми в дългосрочен аспект", довери британецът. "Разговарях с много заинтересовани компании в последните месеци, но при Саймън Фулър почувствах, че той и неговият екип споделят амбициите ми. Нямам търпение да стартираме съвместната си работа".

Самият Фулър, който е определян като един от най-добрите в света в работата с таланти заяви, че чувства като "голяма чест" решението на Хамилтън да работи с него за в бъдеще.

"В миналото съм се срещал на няколко пъти с Люис и баща му, като следях изкъсо развитието на кариерата му през годините", заяви Фулър. "Както и всеки друг британец, наблюдавах с голяма гордост неговите постижения, както и невероятната победа в световния шампионат на толкова млада възраст. Той е не само един от водещите спортисти на неговата генерация, но и вярвам, че ще се превърне в един от най-великите изобщо. За мен ще бъде чест да си партнирам с Люис. На него му предстои вълнуващ период от кариерата му".

Бащата на Люис Хамилтън - Антъни, който в момента е мениджър на други пилоти, сред които и Пол ди Реста, остана доволен от решението на своя син.

"Това са страхотни новини за Люис и Саймън", заяви Хамилтън-старши. "Люис постъпи мъдро, като отдели повече време в избора си. Срещнах се със Саймън преди години, като от този момент нататък, той бе едно от водещите имена в списъка ми с мои евентуални заместници".

Водещи

Най-четени