Вальо Михов: Има три вида "черно тото", в България не се прилагат всичките 28.09 | 11:45

„Черното тото" в България отново е актуална тема, защото вчера шефът на БФС Борислав Михайлов разкри, че има 15-16 сигнала от УЕФА към нас за съмнителни мачове през последните три години

От Даниел Любомиров

Бившият президент на Професионалната футболна лига и Българския футболен съюз Валентин Михов гостува в студиото на ТВ7, за да говори за "черното тото" у нас и за липсващото телевизионно излъчване на мачовете от А група.

"Черното тото" в България отново е актуална тема, защото вчера шефът на БФС Борислав Михайлов разкри, че има 15-16 сигнала от УЕФА към нас за съмнителни мачове през последните три години.

"Черното тото е в два-три вида. Единият вид е в България - например, аз и ти имаме много пари и се събираме в петък, събота и неделя. Всички резултати ни ги казват по телефона и ние се разплащаме до вторник - тоест, ние приемаме залозите за мачове и плащаме на когото трябва до вторник.

Така половин България фалира, защото някои като нас ще си искат насилствено парите, но всички ги прибират, а ние също печелим - това се причислява към черното тото.

Другият вид се манипулира "черното тото" извън Европа, защото в Европа няма как да не се прекрати залагането на мач, когато се види, че има нереално покачване на залозите. Също така 5-6 човека от двата отбора трябва да знаят какво ще се случва, президентът или някой под президента също трябва да знае.

В България обаче, ако знаят 12 човека, аз ще се похваля първи, ако мога така да се изразя. Не можем да го направим по такъв начин, в България логиката е, че двама финансово закъсали президенти с една обръщалка могат да си оправят бюджета за 6 месеца напред, тъй като коефициентът е голям.

Детекторът на лъжата не може да бъде причина за осъждане, кой е бил осъден в България чрез такъв детектор (става въпрос за похвата на президента на Локо (Пд) Кирил Марешки да провери дали играчите му уговарят мачове).

В България няма логика да има толкова много отбори - ние още преди 12 години искахме отборите да са 10. Масовизация на футбола е голяма грешка, защото в България няма рекламодатели, няма промоутъри, няма логика просто да искаме да се правим на велики. Президентите нямат пари за собствените си стадиони, нямат пари да развиват детско-юношески футбол, но иначе искат да имат и те отбор", коментира Михов.

Водещи

Най-четени