Венелина Венева отпадна от високия скок на Олимпиадата 09.08 | 13:34

Венева-Матеева не успя да преодолее 1.90 метра

От Даниел Любомиров

Венелина Венева-Матеева приключи участието си на Олимпийския турнир по лека атлетика в Лондон.

Единствената ни представителка в дисциплината висок скок завърши на 10-то място в класирането на своята квалификационна група В. Тя рано-рано отпадна от надпреварата за място на финала, след като направи три фаула на 1.90 метра, което ѝ отреди подреждане в средата на таблицата.

В крайна сметка Венева-Матеева приключи с покрити 1.85 метра височина на летвата, като това бе вторият ѝ успешен опит, а преди него скочи 1.80.

38-годишната българка се нареди на 20-то място в крайното класиране със своя резултат 1.85, който обаче бе далеч от квалификационната норма 1.96.

С това се изчерпа участието на българските атлети на Олимпиадата в Лондон, като може би най-доброто постижение бе това на Ивет Лалова и нейните полуфинали на 100 и 200 метра гладко бягане.

Лалова призна пред камерите на БНТ днес, че е искала да се класира на финал на по-късата дисциплина, която е нейната коронна.

Ивет обаче бе далеч от подобно постижение, защото завърши едва на шесто място в своята полуфинална серия.

На 200 метра Лалова постигна най-добрия си резултат за сезона - 22.98 секунди, но завърши на 6-то място на полуфиналите.

Георги Иванов отпадна в надпреварата в тласкането на гюлле при мъжете още в квалификациите, след като остана далеч от личния си рекорд.

Веднага след него годеницата му Андриана Бънова напусна рано-рано състезанието в тройния скок, като също не се доближи до най-доброто си постижение за сезона.

Силвия Дънекова завърши на 38-мо място в крайното класиране на пресявките в бягането на 300 метра стийпълчейз.

На 5-ти август българската атлетика претърпя поредния си удар с отпадането след падане на Ваня Стамболова преди полуфиналите на 400 метра с препятствия.

Виктор Нинов пък показа, че още не е готов за подобен голям турнир, след като се провали в скока на височина и завърши 28-ми в общото класиране на квалификациите.

Водещи

Най-четени