Григор Димитров срещу аржентинец или уругваец на старта в Париж 25.10 | 12:02

После го чака Анди Мъри, а на 1/4-финалите дебне Новак Джокович

От iNews.bg

Ракета №1 на България Григор Димитров научи срещу кого ще започне участието си на тенис турнира от сериите "Мастърс" в Париж с награден фонд 3.45 милиона евро.

Надпреварата във френската столица е последна от тура преди заключителния за сезона турнир на ATP в Лондон, за който Гришо все още има шансове.

Григор Димитров е девети поставен в схемата във френската столица и заради това ще започне участието си директно от втория кръг, където негов съперник ще бъде победителят от двубоя между аржентинеца Леонардо Майер и уругваеца Пабло Куевас.

Ако преодолее първото си препятствие в Париж, то в третия кръг Гришо може да се изправи срещу Анди Мъри в директен спор за място сред 8-те най-добри за Лондон. Евентуален съперник на четвъртфиналите за българина пък е световният №1 и водач в схемата Новак Джокович.

23-годишният хасковлия е спечелил единствения си мач срещу Леонардо Майер в турнири под егидата на ATP, като това се случи в три сета на тазгодишния Уимбълдън. Българинът не се е срещал с Пабло Куевас до този момент.

Водещи