Гуардиола похвали футболистите си и поздрави Реал Мадрид 04.05 | 08:22

"В момента съблекалнята ни е щастливо място", каза Пеп след след мача

От Мариян Найденов

Старши треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола не скри радостта си след като възпитаниците му достигнаха до втори финал за три години в Шампионската лига. Каталунците завършиха наравно - 1:1 в реванша с Реал Мадрид на "Камп Ноу" и така с общ резултат 3:1 от двата мача ще се борят с Манчестър Юнайтед или Шалке за четвърта титла в най-престижния европейски турнир на 28 май на "Уембли".

След мача Гуардиола каза, че съблекалнята на Барселона е "щастливо място", но младият специалист не пропусна да предупреди футболистите си, че трябва да останат концентрирани, защото до края на сезона има още мачове.

"Като се има предвид през какво минаха моите играчи - това, което постигнаха е невероятно. Те просто продължават да вървят напред и напред. Искам да благодаря на всеки един от тях - това, което постигнаха е трудно да бъде описано. На "Уембли" станахме европейски шампиони за първи път (1992 г.), а сега ще се борим за четвърта титла", каза Пеп на пресконференцията след мача.

"През първото полувреме, с изключение на първите 10 минути, ние притежавахме топката и играхме на много високо ниво. След почивката малко се поотпуснахме, но голът, който отбелязахме ни успокои. Имаше момент, в който ако Реал бяха отбелязали второ попадение - то ние щяхме да имаме много проблеми.

Искам да поздравя Реал Мадрид за чудесния мач, който изиграха. Те са отбор, който девет пъти е ставал европейски шампион и е най-богатият и влиятелен клуб в света. Знаехме, че мачът ще бъде много труден, а те ще се борят до последния съдийски сигнал.

В момента съблекалнята ни е щастливо място. Футболистите ми свършиха толкова много работа - много от тях започнаха сезона след като бяха играли на Световното първенство. Истински подвиг е да стигнеш до финала след такъв тежък сезон, а на всичкото отгоре да елиминираш отбор като Реал Мадрид.

Не съм сигурен с кого ще играем на финала, но си представям, че това ще бъде Манчестър Юнайтед. Мисля, че сър Алекс е винаги там, независимо в Шампионската лига или в Премиършип - той винаги се бори за титли. За мен ще бъде чест да играя срещу него на "Уембли", завърши Гуардиола.

Водещи

Най-четени