Дни преди началото на А група: Казусът с ТВ правата остава неразрешен 01.08 | 15:55

Клубовете продължават да си търсят парите от bTV, която излъчваше мачовете през миналия сезон

От Мариян Найденов

Мачовете от новия сезон в "А" група ще се излъчват по телевизията, категоричен бе собственикът на Левски Тодор Батков след поредната безрезултатна среща за телевизионните права. Босът на "сините", заедно със собствениците на ЦСКА Иво Иванов и Димитър Борисов и президента на Славия Венцислав Стефанов, се срещнаха с президента на БФС Борислав Михайлов в сградата на футболната централа на улица Иван Асен II N26.

Отново обаче подобни разговори на високо ниво не водят до конкретно решение, а единствено до поредното отлагане на окончателната сделка, която се очаква да стане факт отново "съвсем скоро". Президентът на Левски заяви, че ще има яснота до началото на първенството, което е и основното желание на феновете.

"Надявам се да се реши въпроса до началото на първенството. Има конкретен план, вероятно до 2-3 дни ще има решение, но първенството ще бъде давано по телевизията със сигурност", каза Батков.

Клубовете продължават да си търсят парите от bTV, която излъчваше мачовете през миналия сезон. "Ще си търсим парите от bTV. Завеждаме дело, нека съдът реши този въпрос", каза още Батков.

Междувременно четирима футболисти на Левски продължиха да се подготвят отделно от останалите си съотборници на днешната закрита тренировка на отбора на стадион "Георги Аспарухов". Капитанът Христо Йовов, който има контузия в ребрата, направи бегови упражнения. Владимир Гаджев и Мариян Огнянов също не взеха участие в заниманията с топка заради леки болежки.

Иво Иванов продължава да се възстановява от травмата на адукторите, получена по време на лагера в Австрия и отново бягаше отстрани. Останалите футболисти, с изключение на тежко контузения Стефан Станчев, са здрави и взеха пълноценно участие в тактическата тренировка.

Водещи

Най-четени