Екълстоун приветства евентуално завръщане на Кими Райконен във Ф1 31.10 | 19:14

"Би било хубаво, ако Кими се завърне във Формула 1. Но не съм сигурен, дали той е сериозен в намеренията си", коментира Екълстоун

От Мариян Найденов

Бърни Екълстоун сподели, че с радост би приел бившия световен шампион във Формула 1 Кими Райконен обратно в спорта.

Носителят на короната за 2007 се оттегли след сезон 2009, стартирайки авантюра в Световния рали шампионат. "Айс Мен" обаче няма ясно изразени планове за бъдещето си в моторните спортове, което и вече води до все повече спекулации, че завръщане във Формула 1 стои на преден план пред финландеца.

Един от водещите всекидневници в скандинавската държава Helsingin Sanomat от своя страна информира, че 32-годишният Райконен се е захванал със здрави тренировки в последните четири месеца, чиято цел е да навлезе в оптимална форма за евентуално завръщане в "кралските гонки". Упорито се говори, че "Айс Мен" преговаря активно с тима на Уилямс, като е напълно възможно финландецът да наследи ветерана Рубенс Баричело, чийто контракт изтича в края на годината.

"Би било хубаво, ако Кими се завърне във Формула 1. Но не съм сигурен, дали той е сериозен в намеренията си", коментира Бърни Екълстоун.

Сагата около "Айс Мен" пое нов обрат през миналата седмица, когато президентът на Уилямс Адам Пар първо се разграничи от слуховете за Райконен, а в последствие призна пред BBC, че име от калибъра на скандинавеца е апетитно за неговия тим. Все повече анализатори пък залагат, че през 2012 Уилямс ще разчита на пилотско дуо Кими Райконен - Пастор Малдонадо.

"От това, което мога да видя, Кими Райконен истински желае да се върне във Формула 1. Разбира се, че да имаш световен шампион в екипа си, би придало допълнителна енергия на всички останали. Нашата цел е да имаме възможно най-добрата пилотска двойка за следващия сезон", довери Адам Пар.

Водещи

Най-четени