Изненадващи полуфиналисти на Европейското за младежи 20.06 | 11:03

Чехия изхвърли Англия от турнира след победа с 2:1

От Мариян Найденов

Чехия потопи Англия в края и спечели с 2:1, за да се класира за полуфиналите на Европейското първенство по футбол за младежи до 21 години. Испания очаквано се разправи с 3:0 с тима на Украйна, а в събота Исландия разплака домакините от Дания и ги надигра с 3:1, но и двата тима не продължиха в следващата фаза за сметка на Беларус, който бе сразен с 3:0 от друг полуфиналист - Швейцария, но също продължава напред заради по-добра голова разлика.

Драматичен финал в края на срещата изхвърли Англия от турнира, след като в 76-ата минута нападателят на Манчестър Юнайтед Даниел Уелбек изведе "Трите лъва" напред в резултата и възпитаниците на Стюарт Пиърс се виждаха победители. В 89-ата минута обаче Ян Крамоста изненадващо изравни след неразбирателство в защитата на англичаните, а в следващата си атака Чехия окончателно закопа противника си чрез Томаш Пекхарт - 1:2.

Чехите завършиха на второ място в Група В, но сега ще играят на полуфинал срещу победителя в Група А Швейцария, който лесно се справи със съпротивата на Беларус. Още в 6-ата минута от дузпа Мехмеди изведе "часовникарите", а 120 секунди преди края на първата част отново той удвои резултата. В третата минута на добавеното време на двубоя Фелтшер оформи крайното 3:0. Беларусите обаче също ще играят на полуфиналите, заради по-добро голово съотношение от Ислания.

Испания очаквано нямаше проблеми в мача си с Украйна, като играчът на Валенсия Хуан Мата реализира два гола в 10-ата и в 72-ата минута от дузпа, а Адриан също се разписа за изразителния успех на "Ла Фурия" в 27-ата минута.

Домакините от Дания не продължиха напред, защото бяха категорично надиграни от Исландия с 3:1, но и скандинавците не се наредиха сред последните четири отбора на турнира, защото се нуждаеха от успех с три гола разлика.

Така полуфиналните двойки са Испания - Беларус от 19:00 часа в сряда, а от 22:00 започват Швейцария - Чехия.

Водещи

Най-четени