Испания се сбогува с Мондиал 2014 с победа и паметен гол на Вия 23.06 | 20:46

Световните шампиони показаха класа, но твърде късно

От Иво Вецев

Испания записа класическа победа 3:0 над Австралия в последния мач на двата отбора от група B на Световно първенство 2014.

Победата обаче е само за престиж, тъй като световният шампион беше тотално разбит от Холандия (1:5) и Чили (0:2), което доведе и до отпадането на "ла фурия" още в груповата фаза на турнира - 3-ият шампион в последните 4 издания, който напуска толкова рано турнира.

Давид Вия вкара първия гол за своите в 36', засичайки с пета центриране на Хуанфран. По този начин той се сбогува по най-добрия начин с испанския национален отбор. Той завършва кариерата си с 58 попадения на своята сметка.

През второто полувреме и Фернандо Торес успя да се разпише в 69', а 5 минути преди края и резервата Хуан Мата разпечата вратата на Райън за крайното 3:0.

Мачът беше последен и за Шаби Алонсо, който също спира с футбола на интернационално ниво. Шави е третият играч на Висенте дел Боске, който със сигурност се отказва.

Испания завършва турнира с 3 точки на 3-о място в група B след Холандия (9) и Чили (6). Повече подробноси, снимки и видео в Sporta.bg

Водещи

Най-четени