Петър Чех: Трябва да завършим сезона с високо вдигнати глави 13.04 | 20:48

Вратарят на Челси призова за обединение и борба до последната секунда

От iNews.bg

Вратарят на Челси Петър Чех призова своите съотборници да не се поддават на разочарованието от проваления сезон и да завършат кампанията с високо вдигнати глави. Според стража един отбор трябва да приема както добрите, така и лошите моменти заедно и да продължа да се бори за честта си до последна секунда на всеки двубой.

След триумфа на местна сцена през миналата година, този сезон се оказа доста неприятен за всички фенове на "сините" от Лондон. През миналата кампания Чех и компания триумфираха с титлата от Висшата лига и Купата на страната, но тази година това със сигурност няма да се повтори. Нещо повече – след като отдавна отпадна от борбата за най-старият футболен турнир в света – Купата на Англия, шампионите по всяка вероятност ще се простят и с титлата си. Шансовете за краен успех изглеждат повече от юлозорни, тъй като Челси се намира на 11 точки зад лидера Манчестър Юнайтед 6 кръга преди края.

Последният шанс за добър спомен от сезон 2010 – 2011 бе пропилян вчера, когато лондончани напуснаха и Шампионската лига. След две загуби от Манчестър Юнайтед "сините" напуснаха турнира на фаза четвъртфинал и за пореден път разбиха мечтата на своя благодетел Роман Абрамович да триумфира в най-престижната клубна надпревара.

Все пак Петър Чех призова към обединение и влагане на всички сили в постигането на колкото е възможно повече победи до края на сезона. Според чехът завършване на втора позиция в класирането е постижима цял, която поне до някаква степен ще смекчи разочарованието.

"Печелим и губим заедно, това е отборът. Екипаж сме на един и същ кораб и трябва да се постараем той да акустира възможно най-леко на пристанището. Разбира се, че сме много разочаровани – винаги е така, когато нямаш трофей в ръцете си в края на сезона. Особено тежко е след като си спечелил две купи само преди една година и си се надявал да успееш да ги защитиш", коментира Чех.

"В началото на кампанията се представяхме много добре, после дойде кризата на вътрешна сцена, която до голяма степен ни лиши от възможност за нов триумф в Англия. За щастие в Европа продължахме да се представяне на ниво – поне до двубоите с Манчестър Юнайтед. Смятам, че особено в първия двубой страдахме от страхотна липса на късмет, но така или иначе "червените дяволи" спечелиха и двата мача и очевидно заслужаваха успеха си", призна чешкият страж.

Вратарят се обърна към своите колеги в съблекалнята на Челси и ги призова да вдигнат главите си и да не губят вяра в силите си, като подчерта, че тима трябва задължително да си гарантира участие в Шампионската лига и през следващия сезон.

"Ако завършим със сребърните медали, разбира се няма да забравим за разочарованието от липса на трофеи, но поне ще можем да си спомняме за този сезон с високо вдигнати глави", поясни Чех.

"Така или иначе ние не играем само заради треньора или собственика – играем за всичко, което този клуб представлява. За феновете и за всички, които представляват името "Челси" по целия свят", завърши вратарят на "сините".

Водещи