Край на сагата: ЦСКА продаде Жуниор Мораеш 19.07 | 10:10

От украинския клуб не съобщават информация относно трансферната сума, която Металург (Донецк) ще плати за правата на 25-годишния бразилец, но по неофициална информация в касата на ЦСКА ще влязат около 2 милиона евро

От Мариян Найденов

Бразилската звезда на ЦСКА Жуниор Мораеш вече официално е футболист на Металург (Донецк), съобщи спортният директор на клуба Вардан Исраелян пред официалния сайт на отбора.

Новината излезе малко преди полунощ българско време след почти едномесечна трансферна сага, която ту пращаше бразилеца в Донецк, ту го връщаше обратно на "Българска армия".

От украинския клуб не съобщават информация относно трансферната сума, която Металург ще плати за правата на 25-годишния бразилец, но по неофициална информация в касата на ЦСКА ще влязат около 2 милиона евро.

Двата клуба се бяха разбрали помежду си още преди няколко дни, като оставаше Мораеш да уточни личните си условия с украинците. В крайна сметка стана това, което се очакваше и трансферът на бразилския таран беше окончателно финализиран.

"Договорът на Мораеш е за три години", каза Исраелян. Ние отлично познаваме силните качества на Жуниор Мораеш, който за последните си два сезона в Румъния и България отбеляза 24 гола.

Надяваме се реализаторските му способности да ни помогнат както в украинското първенство, така и в Лига Европа.

Днес (вчера - б.а.) нашият клуб заяви името на Жуниор Мораеш в списъците за европейските турнири и той ще може да участва в мачовете от втория кръг на Лига Европа. Номерът му в Металург ще бъде 91", добави спортният директор на украинците.

Водещи

Най-четени