Криза в Левски: Оперират Везалов, аут е до края на годината 16.10 | 14:19

Наставникът Илиан Илиев остана само с един централен защитник по визитка

От Даниел Любомиров

Новото попълнение на Левски Димитър Везалов ще отсъства до края на годината, а не само за Вечното дерби с ЦСКА в събота.

Той трябва да се подложи на операция в Мюнхен, след като вчера не тренира със съотборниците си, а замина за Германия.

Бившият бранител на Берое игра за последн именно срещу "заралии" в шампионатния сблъсък в Стара Загора, спечелен с драматичен обрат от 0:1 до 2:1 в полза на столичани.

Старши треньорът на "сините" Илиан Илиев неколкократно е заявявал, че Везалов ще му липсва в защитата преди всеки един мач от А група. Очакваше се бранителят да се завърне през ноември, но възстановяването му ще се проточи повече от очакваното.

Везалов тренира с топка преди мача с Литекс, но нямаше никакъв шанс да влезе в групата. Същата беше ситуацията и преди домакинството на Пирин (Гоце Делчев), но тогава треньорът Илиев имаше пет опции за четиримата в отбрана.

Така кадровите проблеми в защитата на "сините" няма да намерят скоростно решение и е възможно дори да се стигне до трансфер на някой свободен агент още преди да е настъпил зимния прозорец.

В момента единственият чист централен защитник е Ромен Ели, макар Станислав Ангелов да може да играе на всякаква дефанзивна позиция. Дъстли Мюлдер и Пелето са отличниците в селекцията на Илиев до момента, защото само те имат 10 мача от началото на сезона и са се разписали по веднъж.

Орлин Старокин е напълно здрав и също е на разположение на треньора си, като се завърна от едномесечно отсъствие именно срещу Литекс. Нуно Пинто записа първите си 2 мача за новата кампания срещу Локомотив (София) и Литекс, така че ситуацията в отбраната остава същата - петима души за четири места.

Водещи

Най-четени