Лампард и Челси се разбраха за още една година 15.05 | 14:36

Очаква се от Челси официално да обявят новината преди края на сезона в Премиършип, който приключва този уикенд

От Мариян Найденов

Полузащитникът на Челси Франк Лампард се е съгласил да подпише договор с клуба за още един сезон, твърди авторитетният футболен сайт Goal.com.

Английският национал държеше в шах ръководството на "сините" в последните две години, но най-накрая е решил да остане на "Стамфорд Бридж", където очаква да се събере отново с предишния си мениджър Жозе Моуриньо.

Настоящият контракт на Лампард изтича това лято, а интерес към него не липсваше, като преди да се съгласи да преподпише с Челси, той беше много близо до преминаване в американския Лос Анджелис Галакси.

Разговорите с ръководството на "сините" обаче са накарали халфът да преосмисли бъдещето си и в крайна сметка двете страни са се споразумели за удължаваме на договора му с още една година. Очаква се от Челси официално да обявят новината преди края на сезона в Премиършип, който приключва този уикенд.

Така феновете на лондончани вече могат да си отдъхнат, че емблематичният полузащитник ще продължи да ги радва поне още един сезон. Предполага се, че една от основните причини за решението на Лампи да остане на "Стамфорд Бридж", е очакваното завръщане на Жозе Моуриньо, особено като се има предвид, че най-вероятно заплатата на Лампард ще бъде намалена.

34-годишният футболист е на "Стамфорд Бридж" от 12 години, като за това време успя да се превърне в голмайстор на клуба за всички времена, а това се случи след двете му попадения при победата над Астън Вила (1:2) миналата събота. С тях той събра на сметката си 203 гола, с които изпревари Боби Тамблинг, който държеше рекорда с 202.

Водещи

Най-четени