Лудогорец унижи Славия и се изравни с Литекс на върха в А група 11.09 | 20:58

Новакът Лудогорец (Разград) нанесе съкрушително поражение с 6:0 на столичния Славия в мач от 5-ия кръг на А група, игран на Градския стадион в Каварна

От Мариян Найденов

Новакът Лудогорец (Разград) нанесе съкрушително поражение с 6:0 на столичния Славия в мач от 5-ия кръг на А група, игран на Градския стадион в Каварна, поради ремонтните дейности, които все още текат на съоръжението в Разград. С хеттрик за "орлите" се отличи бившият футболист на ЦСКА Емил Гъргоров (23', 52', 70'), четвъртия гол вкара Михаил Александров (58'), а последните две попадения бяха записани срещу името на бразилеца Жуниньо Кешада.

Символичните домакини от Лудогорец не оставиха никакви съмнение в превъзходството си и заслужено се поздравиха с успеха. Срещата започна с натиск от страна на момчетата на Ивайло Петев и той даде резултат в 23-та минута, дело на бившия национал Емил Гъргоров. Димо Бакалов получи топката в наказателното поле и я продължи към непокрития Гъргоров, който с удар от точката на дузпата матира Стефано Кунчев за 1:0.

Не стига че Славия изоставаше с един гол, но в 33-та минута "белите" останаха и с човек по-малко на терена, след като Галин Иванов получи два поредни жълти картона за нарушение и последвала реплика към главния съдия Антон Генов.

До почивката резултатът се запази, но след подновяването на играта футболистите на Лудогорец се развихриха и до края на мача отбелязаха още пет безответни гола на обезверения си противник.

Стефано Кунчев трябваше да вади топката за втори път от мрежата си в 52-та минута, а точен отново бе Емил Гъргоров. След чудесно организирана атака отдясно, Мишо Александров намери Бадема в малкото наказателно поле и той със силен удар не остави шансове на Кунчев за 2:0.

Резултатът стана класически шест минути по-късно (58'), когато авторът на асистенцията за второто попадение - Михаил Александров записа името си и сред голмайсторите, след като получи топката отдясно и с изстрел от ъгъла на наказателното поле наказа Славия за трети път.

Това обаче далеч не бе всичко в мача, защото разградските "орли" бяха решили да вкарат колкото се може голове на рухналия си психически противник. Резгромът на най-стария столичен клуб започна да става пълен в 70-та минута, когато Емил Гъргоров оформи своя хеттрик в мача, след като бе изведен с пас от дълбочина зад защитата на Славия, изпревари Стефано Кунчев и на празна врата направи резултата 4:0.

Последните две попадения паднаха в последните десет минути на срещата. Опърво бразилската перла в селекцията на Лудогорец Жуниньо Кешада увеличи на 5:0 в 83-та минута, разписвайки се с глава след центриране на Йордан Минев отляво. Точка на погрома сложи отново Кешада в 88-та минута, като този път бразилецът се възползва от подаване на Иван Стоянов.

След тази победа хитът в досега изиграните кръгове в А група Лудогорец събра актив от 13 точки, с които се изравни с шампиона Литекс на върха в А група. Единствено ЦСКА може да измести двата отбора след последния мач от кръга с Локомотие (Пловдив) утре. Славия пък е на 11-та позиция с 4 точки.

Водещи

Най-четени