Леонардо разочарован, Рангник мечтае за финал 14.04 | 08:21

Интер отпадна от надпреварата след нова загуба от Шалке, този път с 2:1 и така с общ резултат 7:3 от двата мача, германският клуб се класира на исторически полуфинал в Шампионската лига

От Мариян Найденов

Старши-треньорът на Интер Леонардо заяви, че наистина е вярвал, че "нерадзурите" могат да преодолеят пасива си от 5:2 в първия мач на "Сан Сиро", но вместо това все още действащия, н о вече детрониран шампион допусна нова загуба, този път с 2:1 на "Фелтинс Арена" и така с общ резултат 7:3 Интер отпадна безславно от надпреварата.

"Аз наистина вярвах, че можем да постигнем обрат, защото през първото полувреме ние взехме инициативата и контролирахме играта, но нямахме положения за гол. Мечтаех за обрат и ние можехме да го направим с един бърз гол в началото на мача и след това щяхме да чакаме за нов шанс. Трябва да призная, че можехме да се справим по-добре в някои ситуации", каза бразилският специалист на пресконференцията след мача.

"Резултати като тези е мачовете със Шалке не се дължат само на едно нещо. Имаше много фактори, които ни повлияха. В нас има голямо разочарование и няма как да не е така.

"Мисля, че всички в отбора изразходиха много енергия в последните няколко месеца, както в Серия А, така и в Шампионската лига. За съжаление, ние влязохме в заключителния етап от сезона с доста проблеми", каза още Леонардо.

Наставникът на Шалке Ралф Рангник пък смята, че ключова роля за успеха на отбора му и във втория мач с Интер е изиграла защитата.

"Миналата седмица спечелихме мача с добра игра в нападение, играхме смел и атакуващ футбол и до голяма степен си улеснихме задачата за реванша. Тази вечер ние се защитавахме невероятно. Позволихме им да застрашат вратата ни може би два пъти и ако погледнете с какви футболисти разполага Интер в нападение - ще разберете какво са направили моите момчета. Голът, който допуснахме стана статично положение и ако бяхме малко по-напористи, можеше да спечелим и с по-убедителен резултат", каза Рангник на пресконференцията след мача.

"Във футбола може да се случи всичко и италианските медии изброиха много примери за обрати преди мача. Ние просто се опитахме да си свършим работата и смятам, че отборът се справи чудесно. Играхме с двама опорни полузащитници и четирима защитници и това беше ключът към успеха, защото бяхме много стабилни в центъра на терена", разкри рецептата на успеха наставникът на "миньорите".

"Полуфинал в Шампионската лига е нещо необикновено за всички нас и срещу Манчестър Юнайтед ще започнем в същата позиция, в която бяхме и срещу Интер - абсолютни аутсайдери. Но както казах, във футбола всичко е възможно и ако всичко върви по план - можем да играем на финала. На първо време трябва да запишем добри резултати в Бундеслигата, които да ни дадат самочувствие - с всеки положителен резултат шансовете ни в Шампионската лига се увеличават", каза още Ралф Рангник.

Водещи

Най-четени