Локомотив София постигна убедителен успех над Светкавица 09.09 | 19:00

Столичните "железничари" се наложиха с 4:1 на националния стадион "Васил Левски", с което и оставиха гостите от Търговище без спечелена точка до момента

От Константин Симидчийски

Столичният Локомотив постигна убедителна победа с 4:1 над аутсайдера Светкавица в първи мач от 5-ия кръг на родното футболно първенство.

Двубоят се проведе на националния стадион "Васил Левски" и протече под пълното превъзходство на столичните "железничари", които не оставиха никакви съмнения относно по-високата си класа. Головете за домакините бяха дело на Кристиян Добрев, Румен Роганов, Мирза Мешич и Преслав Йорданов, докато за гостите от Търговище точен бе египтянинът Мохамед Тауакол.

Отборът на Светкавица игра и цели 67 минути с човек по-малко на терена, след като Николай Петров бе изгонен в 23'. Петров бе отстранен по изключително нелеп начин от рефера Калин Людмилов, след като първо бе предупреден с жълт картон, но в последствие продължи да спори с арбитъра и бе пратен в съблекалните.

Локомотив откри резултата след само 7 минути игра, когато Кристиян Добрев засече центриране на Дафчев от статично положение и отбеляза.

В 34' отново Марчо Дафчев центрира добре в наказателното поле на Светкавица, като този път точен за 2:0 бе Румен Горанов.

Пет минути след почивката се стигна до исторически за Светкавица момент, когато Мохамед Тауакол намали на 2:1 и отбеляза първи гол за гостите в "А" група.

Това обаче не доведе до значително промяна в сблъсъка, като домакините затвърдиха успеха си с още две попадения. В 63' Мирза Мешич се възползва от центриране на Байкал, а три минути преди края Преслав Йорданов оформи крайното 4:1, отбелязвайки от близка дистанция.

С днешния си успех Локомотив събра актив от 7 точки, докато Светкавица все още е на дъното, без спечелена точка и с неприятната голова разлика от 1:15.

Водещи

Най-четени