МВР започва целенасочени разследвания на съмнителните мачове 02.10 | 09:02

Министерството на вътрешните работи се заема с разрешаването на проблема, след натиск от Eвропейския парламент и няколко западни медии

От Мариян Найденов

Държавата реши да се намеси сериозно в проблема с черното тото. Вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че МВР започва целенасочени разследвания на съмнителните мачове в България.

Министерството на вътрешните работи се заема с разрешаването на проблема, след натиск от Eвропейския парламент и няколко западни медии. След като дълго алармираше да бъдат взети мерки срещу черното тото Христо Стоичков стана първият призован за показания пред ГДБОП.

"Това е във връзка с неговите твърдения в публичното пространство. Знаете, че това е нормална, стандартна процедура за всички структури в Министерството. Когато има послание в тази посока, винаги се осъществява необходимия контакт с определените лица, за да може да подпомогнат едно разследване, което би могло да допринесе за по-добра ефективност", каза вътрешният министър Цветан Цветанов пред TV7.

В същото време съдиите излязоха със специална декларация заради постоянния натиск към тях от страна на футболни президенти и клубове. Интересна позиция изрази секретарят на Съдийския синдикат Богомил Маринов, който отрече дори да е чувал за съмнителни мачове в 11 годишната си кариера.

"Това не е наша работа. Ако някой влиза в някакви уговорки, мен лично не ме интересува", бе лаконичният коментар на Маринов.

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов е на среща на изпълкома на УЕФА в Санкт Петербург, където темата за черното тото е на дневен ред. Шефът на БФС ще повдигне въпроса за разследване на IP адресите на залагащите в интернет, както и за следене на транзакциите по сметките на футболисти.

Водещи

Най-четени