Марк Селби обявен за Играч на годината 10.05 | 15:15

Веселяка от Лестър определен за номер 1 в анкетата на фенове и журналисти

От Даниел Любомиров

Световният номер 1 Марк Селби беше обявен за Играч на годината и получи специалната си награда на традиционната церемония в Лондон.

Веселяка от Лестър не само изкара почти целия изминал сезон като лидер в световната ранглиста, но и спечели два от трите най-важни турнира в календара - Шампионата на Обединеното кралство и Мастърс.

29-годишният майстор на щеката от Лестър ще започне новата кампания 2013/2014 като номер 1 в света, въпреки че не можа да оправдае очакванията в Световното първенство и отпадна на осминафиналите.

Селби беше определен за Играч на сезона от Световната билярд и снукър асоциация, от анкетата на журналистите, отразяващи снукъра и от феновете на джентълменския спорт.

Наградата за Представяне на годината очаквано отиде в ръцете на Рони О'Съливан, който отсъства през почти целия сезон (той изигра само един мач в турнир от сериите РТС), но това не му попречи да отиде в "Крусибъл" и да грабне 5-та световна титла.

Новобранец на годината стана Иан Бърнс, който дебютира през изминалия сезон сред професионалистите и успя да се изкачи до номер 68 в ранглистата.

Наградата за Магически момент на сезона беше дадена от Джими Робъртсън, който само за 130 секунди направи разчистване на масата с брейк от 57, за да победи Тиан Пънфей в мини-турнира Снукър дузпи (Shoot-out).

В залата на славата на снукъра бяха приети седем бивши световни шампиони - Тери Грифитс, Джо Джонсън, Кен Дохърти, Питър Ебдън, Шон Мърфи, Греъм Дот и Нийл Робъртсън.

Наградени бяха и членове на "Клуб 147", в който "влизат" играчите, постигнали максимален брейк от 147 точки през сезона. Това са Кен Дохърти, Стюарт Бингам, Джон Хигинс, Анди Хикс, Джак Лисовски, Кърт Мафлин, Динг Жунуи и Том Форд, който направи своя максимум на турнира в София PTC Victoria Bulgaria Open.

Ако сте истински снукър фен и желаете да получавате компетентна информация за света на любимата игра, харесайте страницата във Фейсбук Snooker PTC Bulgaria!

Само в нашия специализиран сайт Snooker.Sporta.bg можете да се запознаете с българските майстори на щеката и да получите актуални новини за предстоящия турнир от сериите РТС в София.

Водещи

Най-четени