Мирослав Кирчев на 1/2 финал на 1000 метра едноместен каяк 06.08 | 12:19

Дебютантът на Олимпийски игри безпроблемно преодоля пресявките

От Даниел Любомиров

Дебютантът на Олимпийски игри Мирослав Кирчев направи много силно състезание на 1000 метра едноместен каяк и почти безпроблемно се класира на полуфиналите в своята дисциплина.

Българинът стартира в серия №1 от първия кръг и успя да се класира на трето място, записвайки време от 3:30.768. Така той ще е част от полуфиналистите, които ще стартират след малко повече от час.

В самото начало Кирчев тръгна бавно, като изостана значително от лидерите в надпреварата, като на първата контрола на 250 метра българинът беше с 5-о време. След изминаването на половината разстояние обаче той навакса изоставането си, като влезе в тройката, изоставайки на 3,4 секунди.

За съжаление 250 метра преди края той изостана до 5-ата позиция, която все още му осигуряваше място на полуфиналите. В крайна сметка той направи силен финален спринт и завърши на трето място, изоставайки само на 2,07 секунди от първото място.

Победата взе Адам ван Коеверден от Канада, който стопира часовниците на 3:28 минути. Останалите от серията, които се класират напред Томичевич, Гарсия и представителят на домакините Брабантс.

Полуфиналните серии започват в 12:58 часа българско време.

Водещи

Най-четени