Найденов: Излизахме за победа във всеки един мач 14.08 | 15:52

Волейболистите се прибраха от Лондон

От Мариян Найденов

Днес от Лондон се прибраха и последните български олимпийци. Около 13:30 часа на летище "София" кацна самолетът, с който пристигна целият ни национален отбор по волейбол - играчи, треньори и останалите от щаба.

Старши треньорът Найден Найденов каза, че е доволен от представянето на възпитаниците си, но по-важното за него е това, че волейболистите ни са изградили много силен колектив, нещо което според него е липсвало на отбора ни в последните 30 години. Сега целта е този колектив да бъде запазен и върху него да се надгражда за бъдещето.

Найденов каза няколко думи и за своето бъдеще в националния отбор. Специалистът даде ясно да се разбере, че иска да продължи работата си и ако от федерацията му гласуват доверие, то той ще остане.

На Олимпиадата в Лондон българските волейболисти записаха един от най-големите си успехи, след като завършиха на четвърто място и бяха много близо до медалите. Единственото ни по-добро представяне датира от далечната 1980 година, когато на Игрите в Москва играем финал, но губим с 3:1 от домакина СССР.

"Можеше да постигнем и повече, но да не забравяме от къде тръгнахме. Можеше да спечелим и медали. Излизахме за победа във всеки един мач. Италия е много силен отбор. Беше ни много трудно да ги победим два пъти", коментира Найденов.

"Нашата цел е да запазим този колектив, след като компенсирахме всички проблеми. Играхме като отбор. Ако са ме оценили, ще остана. Ще видим дали това ще стане, когато му дойде времето. От повече от 30 години нямахме такъв колектив. Това трябва да бъде пример за младите", добави наставникът на "лъвовете".

"Началото е добро, но трябва да продължим да работим по същия начин. Намирахме се в тежък момент преди Олимпийските игри. Моментът е тежък за българския спорт като цяло. Най-важното беше всеки да се раздава на 100 процента.

Говорих си с хора от международната федерация по волейбол и те потвърдиха, че ние българите сме много интересни хора. Въпреки всичко винаги сме имали велики шампиони", завърши Найден Найденов.

Водещи

Най-четени