Неманя Видич след триумфа: Вече мислим изцяло за Барселона 23.05 | 17:06

Сръбският капитан на "червените дяволи" иска да си отмъсти на Барса

От iNews.bg

Отборът на Манчестър Юнайтед триумфира с рекордната в историята на английския футбол 19-а титла, но според капитана на "червените дяволи" това постижение няма да топли дълго неговите съотборници. Вчера Юнайтед подпечата отличието с победа от 4:2 над Блекпул, а след двубоя Видич и компания получиха и самия трофей пред препълнените трибуни на "Олд Трафорд".

Според Неманя усещането да си на върха на класирането в края на сезона, превръщайки се в най-успешния тим на Острова е наистина брилянтно, но гладът за нови и нови успехи е станал още по-голям.

"Това беше основната ни цел до вчера: да станем шампиони и да изместим Ливърпул от първото място по отличия, където искахме да застанем еднолично. Сега обаче искаме да спечелим още титли, да опитаме вкуса на триумфа отново и да се подобряваме постоянно", заяви Неманя Видич пред клубната телевизия след двубоя.

"Бях много щастлив когато получих капитанската лента и да си призная, чувствах се отлично да изпълнявам тази роля. Но ако в края на сезона не вдигнеш трофея над главата си, усещането никога не е приятно. Извънредно щастлив съм, че ние успяхме да го сторим през тази година, още повече, че тази титла е рекордна за историята на английския футбол", допълни сърбинът.

"Откакто съм тук всяка година е по-добра и по-добра. Невероятно е - на "Олд Трафорд" съм от пет години, а през тях успяхме да спечелим четири титли на Англия и да се класираме за три финала в Шампионската лига."

"Да бъда част от всичко това е истинска осъществена мечта за мен. Да бъда част от този велик клуб и да вървя постоянно нагоре заедно с него - това е просто невероятно!", не скри удовлетворението си Видич.

Капитанът на Манчестър Юнайтед обаче демонстрира хладнокръвие и заяви, че триумфът във Висшата лига на Англия все още не е причина за празник на "Олд Трафорд". В събота "червените дяволи" ще играят трети финал в Шампионската лига, а техен противник отново ще бъде Барселона на Пеп Гуардиола.

При последната среща между двата тима на финала в Рим през 2009-а Юнайтед загуби категорично двубоя с 2:0 след попадения на Самуел Етоо и Лионел Меси. Сега обаче англичаните са жадни за реванш, докато Барселона изглежда по-опасна и силна дори от това, което представляваше преди две години.

"Помним добре чувството да отидеш на финал и да изгубиш. Това беше един от най-тъжните моменти в моята кариера и съм сигурен, че доста от футболистите също не са го преживяли все още", коментира Неманя Видич.

"Трябва бързо да се пренастроим и да се успокоим след радостта от успеха във Висшата лига. Важно е да се подготвим максимално добре за двубоя с Барселона. Всички мислим само за този мач - най-големият мач през сезона", допълни сърбинът.

Въпреки че ще играят на далеч по-добре познат терен и пред доста свои сънародници, възпитаниците на сър Алекс Фъргюсън са смятани от повечето специалисти за аутсайдер срещу супертима на Барса. Противно на множеството оценки на анализаторите, които смятат тима на Гуардиола за най-добрият в света в момента, Видич защити шансовете на своя Манчестър Юнайтед.

"Знаем добре срещу какво се изправяме - един изключително силен отбор, срещу който ще трябва да покажем единственото най-доброто от себе си. Трябва да сме на върха на възможностите си както от физическа, така и от психологическа гледна точка. Освен това е необходимо да подходим интелигентно и спокойно - Барса притежава страхотни качества, но има и своите слабости. Ако успеем да се възползваме от тях можем да постигнем победа", завърши капитанът на Юнайтед.

Водещи

Най-четени