Сър Алекс Фъргюсън с поредно признание в Англия 24.05 | 10:59

Шотландският специалист бе избран за мениджър на годината от колегите си

От Мариян Найденов

След като изведе Манчестър Юнайтед до рекордна 19-та титла в Англия, сър Алекс Фъргюсън получи и още едно признание, този път от колегите си, след като бе избран за мениджър на годината от Асоциацията на мениджърите в лигата.

Въпреки невероятните успехи, които постигна с Юнайтед, това е едва трета подобна награда за шотландския специалист от основаването й през 1994 г. Фъргюсън спечели отличието за първи път през 1999 г., когато постигна исторически требъл, а вторият път бе през 2008 г. Така сър Алекс се изравни с Дейвид Мойс и вече има една награда повече от Стийв Копел.

Мениджърът на "червените дяволи" заслужи признанието от колегите си, след като спечели 12-тата си титла в Премиършип, откакто е начело на клуба и класира Юнайтед на финала в Шампионската лига. Възпитаниците на сър Алекс завършиха сезона с 9 точки преднина пред Челси и Манчестър Сити, което е най-голямата разлика във Висшата лига от десетилетие насам.

Юнайтед остана непобеден на "Олд Трафорд" през този сезон и допусна едва 4 поражения при гостуванията си, за да триумфира с титлата за 19-ти път, като така изпревари кръвния враг Ливърпул, който има 18 и стана най-титулувания отбор в Англия.

"За мен това е голяма чест. Направихме фантастичен сезон в най-трудното първенство в света", каза Фъргюсън на церемонията по награждаването.

Сър Алекс не пропусна да подкрепи колегата си Карло Анчелоти, който бе уволнен от Челси веднага след поражението от Евертън в последния мач за сезона.

"Карло ти си невероятен човек и показа голям кураж, като дойде на тази вечеря. Аз искрено ти се възхищавам", каза по адрес на Анчелоти мениджърът на "червените дяволи".

Сега пред сър Алекс остава още едно предизвикателство. На 28 май (събота) той ще се опита да спечели четвърта титла в Шампионската лига за Юнайтед, когато "червените дяволи" се изправят срещу Барселона на "Уембли".

Водещи

Най-четени