Официално: Дейвид Мойс е новият мениджър на Юнайтед 09.05 | 18:29

Мойс е бил изборът на Сър Алекс за негов наследник

От Иво Вецев

Слухът, че Дейвид Мойс е новият мениджър на Манчестър Юнайтед, получи потвърждение преди броени минути, след като ръководството на тима обяви името на шотландеца за заместник на Сър Алекс Фъргюсън.

Мениджърът на Евертън беше фаворит от самото начало за мениджърското кресло на "Олд Трафорд", като преди повече от час "карамелите" оповестиха, че Мойс напуска клуба заради желанието си да стане част от 20-кратните шампиони на Англия.

Преди минути дъщерята на Мойс обяви, че нейният баща ще пожъне същите успехи като Сър Алекс начело на Юнайтед, а вече и официално е факт, че 50-годишният шотландец е новият силен човек на "Олд Трафорд" от 1-и юли тази година.

Договорът на Мойс също не е за подминаване, като той ще подпише за цели 6 сезона с "червените дяволи", което предполага, че новият наставник ще има достатъчно време да изгради боеспособен отбор, който да пожъне успехи, подобни на тези на Сър Алекс.

Единствено финансовите параметри на договора все още не са ясни, но в близките дни английските медии ще разнищят и тази загадка около сделката между Мойс и Манчестър Юнайтед.

Лично Сър Алекс е настоял пред ръководството неговият наследник да е мениджърът на Евертън, като семейство Глейзър и изпълнителният директор Дейвид Гил са зачели този избор и са преговаряли единствено с Мойс.

Новият мениджър пък веднага ще се сблъска с голям проблем, след като звездата Уейн Рууни иска да напусне тима. Интересен факт е, че ако англичанинът бъде трансфериран, то Мойс за втори път ще бъде принуден да се лиши от услугите на нападателя.

Водещи