Пирели обяви гумите за предстоящите състезания в Белгия, Италия и Сингапур 03.08 | 12:49

В Белгия и Италия ще наблюдаваме медиум и меки гуми, докато в нощното Гран при на Сингапур ще се разчита на меки и супермеки компоненти

От Мариян Найденов

Пирели оповести комбинациите от двата вида гуми, които ще използват отборите в следващите три състезания от календара на Формула 1. В Белгия и Италия ще наблюдаваме медиум и меки гуми, докато в нощното Гран при на Сингапур ще се разчита на меки и супермеки компоненти.

Супермеки и меки гуми бяха използвани в Монако, Канада и Унгария, но трасето в Монте Карло по принцип не натоварва сликовете особено, така че не можеше да предостави надеждна информация на отборите за деградирането.

В Канада почти през цялото време валеше дъжд и пилотите разчитаха на интермедиа и мокри консистенции, като единствено на Хунгароринг видяхме съчетание между супермеки и меки гуми, от което могат да се вадят окончателни изводи. Тогава обаче отново имаше притеснения за дъжд и дори състезателите започнаха с интермедиа и нямаше нужда да прибягват до двата по принцип задължителни вида сликове на Пирели. Фернандо Алонсо направи грешката да избере използван комплект супермеки гуми, вместо свежи меки, като по този начин обрече на провал битката си за първото място.

Медиум и меки сликове бяха използвани в някои от по-скорошните Гран при-та, като това във Великобритания, което беше спечелено от испанския пилот на Ферари.

"Научаваме повече с всяко едно състезание в първата си година във Формула 1, така че изборът ни се базира на надеждна информация, която получаваме постоянно", заяви говорителят на Пирели за моторните спортове Пол Хембри.

"Естествено, винаги може да има някои непредвидими фактори като времето, например. Но все пак, изборът ни има за цел да помогне на отборите да постигнат оптимални резултати в представянето си и в изготвянето на стратегията", добави Хембри.

Водещи

Най-четени