Подготвят паметен бенефис на Жоро Младенов в „Арена Армеец“ 02.08 | 09:58

Европейският клубен шампион Панатинайкос ще уважи бенефиса на "синята" легенда в новата модерна зала в София

От Михаела Ганчева

Легендата на българския баскетбол Георги Младенов ще направи бенефиса си в току-що откритата многофункционална зала "Арена Армеец".

По време на официалното откриване на съоръжението премиерът на страната Бойко Борисов спомена за бъдещото грандиозно събитие за баскетболните фенове, а "24 часа" разкри, че готвеният мач ще бъде именно за изключително успешния играч и треньор Младенов.

С организацията на събитието се е заел треньорът на "сините" Константин Папазов, който е дългогодишен приятел с легендата на Левски Младенов. Той ще направи всичко по силите си да доведе шампиона на Евролигата – Панатинайкос за бенефиса, тъй като е в близки отношения с наставника на гръцкия гранд Желко Обрадович.

След края на баскетболния сезон в България, родните първенци Лукойл Академик и Левски се обединиха около идеята да поканят Панатинайкос и Барселона за турнир, с който баскетболът да регистрира присъствието си в модерното спортно съоръжение в столицата.

Наскоро обаче стана ясно, че испанският колос няма да зарадва българските фенове тази година. Причината е, че датите, които испанците са посочили, не устройват шампионите ни.

От Барса са дали съгласието си да дойдат за мачове на 23 и 24 септември, но само три дни по-късно "студентите" играят квалификация за влизане в груповата фаза на турнира Юрокъп с отбора на Простейов (Чех).

Водещи

Най-четени