Принц Ал-Халифа ще реши дали е безопасно за провеждането на Гран При на Бахрейн 20.02 | 12:30

Шефът на Формула 1 няма да позволи на отбори и фенове да пътуват ако не е безопасно

От Краси Киров

Шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун разкри, че решението за провеждането на Гран При на Бахрейн ще бъде взето от принца на Бахрейн. Някои от отборите вече изразиха своето безпокойство относно ситуацията в страната, където протестиращи искат да свалят управляващите. Босът на Рено Ери Булие заяви вчера, че не е сигурен дали ще изпрати своя тим в състезанието.

През последните няколко дни поне трима души са били убити, а 200 ранени при демонстрации в столицата на Бахрейн Манама. Гран при на Бахрейн пък ще бъде първият старт за сезона във Формула 1.

Екълстоун обаче сподели днес, че мнението на Принц Салман бин Хамад бин Иса Ал-Халифа е най-важното преди състезанието. Според шефът на Формула 1 принца на Бахрей ще обяви, дали провеждането на състезанието ще бъде безопасно. Това трябва да стане най-късно до вторник

"Той знае най-добре дали е безопасно или не. Аз нямам представа и не знам. Да се надяваме, че всичко ще бъде наред. Няма да съветваме хората да посетят състезанието ако не е безопасно," заяви Екълстоун пред BBC.

Той също така отрече, че ще има промяна в календара ако се реши да не се кара в Бахрейн. Според Екълстоун няма никакво време да се сменя състезанието и да бъде проведено на друга писта на същата дата. По програма състезателният уикенд в Бахрейн трябва да се проведе от 11 до 13 март.

Най-четени