След отложения старт - няма да има финансови санкции за Бахрейн 23.02 | 13:32

Президентът на Формула 1 Бърни Екълстоун довери, че организаторите на Гран при няма да бъдат санкционирани за проваленото състезание

От iNews.bg

Президентът на Формула 1 Бърни Екълстоун увери, че организаторите на Гран при на Бахрейн няма да понесат финансови санкции, след като предвиденият първи за този сезон старт от Формула 1 в островната държава пропадна.

В понеделник принцът на Бахрейн Салман бин Хамад бин Иса Ал-Халифа официално оповести, че състезанието на 13 март няма да се проведе по план, като причина за това са гражданските размирици и политическо напрежение в страната.

В последните два дни се смяташе, че Бахрейн може да заплати колосална компенсация в размер на 25 милиона паунда за фиаското, но днес Бърни Екълстоун потвърди, че глоби за арабите няма да има.

"Сумата, която се заплаща на всеки един организатор на старт от Формула 1, не бе заплатена", заяви Екълстоун пред "Дейли Телеграф".

"Няма да глобявам Бахрейн за състезание, което те не получават. А дали застрахователите им покриват липсата на приходи, продажба на билети и т.н., за това не съм сигурен".

"Но ако можем да определим нещо като форсмажорно обстоятелство, то политическият протест е именно нещо такова. Ситуацията е близка до това да те удари земетресение - никой не би могъл да го предвиди преди месец", добави президентът на Формула 1.

80-годишният шеф на Формула 1 не пропусна да увери, че ако в скоро време мирът отново се завърне в островната страна, то той ще направи всичко по силите си, за да върне Гран при в календара още през 2011 г.

Най-четени