Развръзката: Отмениха Гран при на Бахрейн 21.02 | 18:28

Първият старт за сезона от Формула 1 бе отложен поради политическото напрежение в страната

От iNews.bg

Новият сезон във Формула 1 няма да стартира по план с Гран при на Бахрейн, след като днес официалните лица от пистата "Сахир Интернешънъл" потвърдиха, че предстоящият старт в островната държава няма да се състои.

Причина за радикалните мерки са политическото напрежение и безредици в страната, като лично принцът на Бахрейн - Салман бин Хамад бин Иса Ал Халифа информира по телефона за решението си президента на Формула 1 Бърни Екълстоун.

"В настоящия момент цялото внимание на страната е съсредоточено върху изграждането на нов национален диалог в Бахрейн", довери принц Салман.

"Въпреки, че Бърни Екълстоун предостави решението по въпроса изцяло в наши ръце, за страната ни в момента е по-важно да се фокусира върху проблемите си от национално естество, оставяйки организирането на Гран при за по-късен етап. Бих искал да изразя личните си благодарности към Бърни Екълстоун, който прояви подкрепа и разбирателство към нас", добавя принцът на Бахрейн.

Редица от пилотите във Формула 1 вече изразиха притесненията си относно евентуално свое пътуване до Бахрейн в момент, когато страната се бори с размирици и вътрешно напрежение.

Най-вероятно състезанието ще попадне в календара на Формула 1 в по-късен етап от сезона, евентуално под номер 18 между Индия и Абу Даби. Съществува обаче и вариант надпреварата да не се проведе през 2011 г.

Днешните новини бележат и първото отлагане на старт от Формула 1 от 1985 г. насам, когато пистата "Спа" в Белгия имаше сериозни проблеми със своята настилка.

Водещи