Себастиян Фетел: Не сме така уверени, както през миналата година 25.04 | 15:57

Ако през 2011 година нямаше никакви съмнения, че Ред Бул притежава болид с едно ниво над останалите си преки конкуренти, Фетел призна, че през тази година нещата са малко по-различни

От Мариян Найденов

Световният шампион във Формула 1 Себастиян Фетел спечели първа победа за себе си и Ред Бул през този сезон, но младият германец призна, че "биковете" не са така уверени, както бяха през миналия сезон.

Тогава Фетел започна да доминира още от най-ранните етапи на сезона, не изпускайки инициативата до самия край. Тазгодишната кампания обаче стартира трудно за него и Ред Бул, като едва в Бахрейн Фетел записа своя първи успех за годината, гарниран и с първи пол позишън в съботната квалификация.

И ако през 2011 година нямаше никакви съмнения, че Ред Бул притежава болид с едно ниво над останалите си преки конкуренти, Фетел призна, че през тази година нещата са малко по-различни.

"Преди всичко, беше приятно да се чува, че имаме най-добрата кола във Формула 1", започна Фетел. "Да, имахме много силен болид, а в някои случаи записвахме и силни уикенди, без да имаме най-добрата машина на пистата. Искаше ни се през този сезон да започнем по-добре, но въпреки това смятам, че имахме добри състезания".

"Конкуренцията е здрава, като не сме така уверени, както бяхме преди. Малките детайли ще направят разликата в квалификациите, като очаквам да имат и сериозно влияние върху състезанията. Колкото по-бърз си в събота, толкова по-лесно ще бъде състезанието ти в неделя".

През сезон 2011 Марк Уебър бе много далеч от нивото на своя съотборник, но през тази кампания нещата напомнят повече на сезон 2010, когато австралиецът бе далеч по-конкурентен на Фетел. Попитан на какво се дължи това, германецът предположи, че Уебър се е адаптирал по-добре към новия болид на Ред Бул.

"Не трябва да се забравя, че са изминали само четири състезания. Не съм напълно доволен от позицията ни в момента, но смятам, че колата ни разполага със страхотен потенциал. Трябва да си дадеш повече време, за да изпробваш някои нови неща и да видиш кое работи най-добре за теб. Може би Марк изпитва по-малко трудности, не зная", обясни Фетел.

Водещи

Най-четени