Тандемът Найденов - Плачи ще води България и на Олимпиадата в Рио 15.08 | 08:35

От родната федерация по волейбол са останали много доволни от работата на Найденов и Плачи и възнамеряват да им предложат нови договори

От Мариян Найденов

Треньорският тандем Найден Найденов - Камило Плачи ще продължи да бъде начело на българския национален отбор по волейбол и след Олимпийските игри в Лондон.

Вчера националният отбор по волейбол се прибра в България и стана ясно, че двамата специалисти, които изведоха "лъвовете" до четвъртото място на Игрите в английската столица, ще останат на постовете си още 4 години и ще водят отбора и на Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 година.

От родната федерация по волейбол са останали много доволни от работата на Найденов и Плачи и възнамеряват да им предложат нови договори. Твърди се, че с тях вече е разговаряно и те са дали съгласието си. Остава двамата да подпишат договорите си, за да бъде всичко официално.

Още докато отборът беше в Лондон, водачът на волейболната ни делегация Любомир Ганев намекна, че Найден Найденов и Камило Плачи ще продължат да водят отбор, изтъквайки неоспоримите им качества.

Както и досега Плачи ще работи предимно върху тактиката и статистиката, докато Найденов ще се съсредоточи върху това да сплотява отбора и да дава нужното самочувствие и ентусиазъм на момчетата.

Най-четени