Треньорът на Малта се оказа фен на Любо Пенев - копира стила му 21.03 | 10:30

"Искаме да копираме България", призна Пиетро Гедин

От Мариян Найденов

Националният селекционер на Малта Пиетро Гедин даде официалната си пресконференция преди световната квалификация с България. Специалистът призна, че България е твърд фаворит, а той очаква много тежък мач, добавяйки, че се притеснява какво може да се случи на неговия отбор.

Възпитаниците на Любослав Пенев подновяват кампанията си в квалификациите за Мондиал 2014 с домакинство на Малта в петък. Срещата е от 18:00 часа на Националния стадион "Васил Левски" и ще се проведе пред празни трибуни заради наказание за расизъм, наложено ни от УЕФА.

"Очаквам един изключително тежък мач. България се движи с големи стъпки към своите цели. Срещу Италия играхте много добре и аз съм разтревожен от това, което ни очаква", каза Гедин.

Италианският специалист смята, че капитанът Ивелин Попов е най-силният ни футболист. Той отличи и Станислав Манолев, добавяйки че освен двамата, отборът ни разполага с още много силни единици.

"Силата на България е в отбора. Ако трябва да отличавам някого, Попов е най-добрият ви футболист, Манолев също ме впечатлява, но имате и други много добри футболисти. Наистина съм изненадан колко добре играе отборът на България".

Пиетро Гедин каза, че иска и неговият отбор да играе като България, нещо повече - той заяви, че иска Малта да копира стила на България, защото нашият тим е пример за отборна игра.

"Искам да стоим като отбор, а не всеки да играе за себе си. Искаме да копираме България. При вас всички футболисти се познават добре, знаят какво ще направи колегата им, стоят много добре тактически. Това се опитвам да приложа и тук", обясни селекционерът на островитяните.

Гедин засегна и темата, че "лъвовете: няма да могат да разчитат на подкрепата на публиката си заради наложеното ни наказание.

"Това, че мачът е при закрити врати, ще е предимство за нас, но срещата ще пострада от това, че няма публика. Атмосферните условия сякаш също ще бъдат в наша полза, защото ще е студено", смята италианецът.

"Ние не сме някаква футболна сила, но не обичаме да губим. Целта ни е да излезем от терена с високо вдигнати глави. Играем за страната си и за имиджа си," завърши Гедин.

Водещи

Най-четени