Уилямс потвърди Пастор Малдонадо за 2012, Ботас остава резервен пилот 02.12 | 19:21

Венецуелецът направи дебюта си през 2011 и се очакваше да продължи да се състезава за Уилямс, като тази информация бе потвърдена от ръководството на отбора в четвъртък вечер

От Мариян Найденов

Отборът на Уилямс потвърди, че Пастор Малдонадо ще започне втория си сезон във Формула 1 като състезател на техния тим.

Венецуелецът направи дебюта си през 2011 и се очакваше да продължи да се състезава за Уилямс, като тази информация бе потвърдена от ръководството на отбора в четвъртък вечер.

"Доволен съм, че мога да продължа с Уилямс и през втория си сезон и ще дам най-доброто от себе си, за да помогна на тима да се върне на върха в класирането. Беше тежък сезон и целият екип ми даде шанс да се уча и развивам," каза Малдонадо.

"Убеден съм, че стъпките, които предприехме, за да подобрим боеспособността си, ще дадат плод през 2012, а и по-натам. Развълнувам съм, че съм част от това и от факта, че представям Венецуела във Формула 1."

"Пастор доказа тази година, че не само е бърз, но е и постоянен. Той е отговорен за всичките ни влизания в Q3 на квалификациите за 2011, а състезанието му в Монако беше просто невероятно," сподели босът на отбора Франк Уилямс.

"Малдонадо се приспособи много добре в тима на Уилямс, допринася много в завода. Той ще има основна роля при възобновяването на отбора и предстоящия възход."

Уилямс потвърдиха и оставането на Валтери Ботас като резервен пилот, докато в същото време няма информация, кой ще партнира на Малдонадо през 2012. Финландецът Ботас ще кара на 15 петъчни тренировки през следващия сезон.

"Искам да благодаря на Франк Уилямс и на целия тим за инвестицията, която всички в отбора направиха, за да ми помогнат през изминалите 2 години," каза Ботас.

"Уникалната възможност да продължа развитието си като резервен пилот, ще ми помогне да натрупам съществен опит като част от състезателния отбор, през 2012."

На тази позиция, в най-голяма степен ще помагам на тима да се подготвя за състезателните уикенди, а и ще помагам в завода при тестовете," добави Валтери Ботас.

Водещи

Най-четени