ФИА подкрепи решението за отлагане на старта в Бахрейн 22.02 | 18:26

Международната федерация по автомобилизъм смята изхода от ситуацията за възможно най-правилен

От iNews.bg

Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) подкрепи изцяло решението на Бахрейн, които се отказаха от приемането на първия за сезона старт от Формула 1.

Причината за това са политическите размирици в островната държава, които притесниха сериозно и голяма част от пилотите във Ф1, споделили открито резервите си да пътуват за Бахрейн.

Всичко това очаквано доведе и до решението на принц Салман бин Хамад бин Иса Ал Халифа, който вчера извести с телефонен разговор Бърни Екълстоун относно решението си да отложи домакинството на Гран при.

"Въпреки, че Бърни Екълстоун предостави решението по въпроса изцяло в наши ръце, за страната ни в момента е по-важно да се фокусира върху проблемите си от национално естество, оставяйки организирането на Гран при за по-късен етап. Бих искал да изразя личните си благодарности към Бърни Екълстоун, който прояви подкрепа и разбирателство към нас", заяви вчера принцът на Бахрейн.

"Международната федерация по автомобилизъм подкрепя изцяло решението на Бахрейнската федерация по мотоспорт и Бахрейнската международна писта, да се отложи първото Гран при за сезон 2011, което трябваше да се проведе в страната между 11 и 13 март", се казва в изявление на ФИА.

"Решението е в резултат на съвместната работа между ФИА, Формула 1, Бахрейнската международна писта и Бахрейнската федерация по мотоспорт", се казва още в съобщението.

Същевременно се предполага, че има вероятност решението за провеждане на Гран при на Бахрейн да стои изцяло в ръцете на ФИА, които да решат дали стартът да се проведе до края на този сезон.

"ФИА е управленският орган на Формула 1, като организацията е отговорна за международния календар, както и за вземането на всички нужни мерки за сигурност", завършва комюникето на ФИА.

Водещи