ФИА взима решение за Гран при на Бахрейн през май 08.03 | 16:33

Тогава ще стане ясно, дали през тази година ще има старт от Формула 1 в размирната островна държава

От iNews.bg

Властите в Бахрейн получиха срок до 1 май от Световната федерация по автомобилизъм (ФИА), за да дадат отговор на въпроса дали са способни да организират кръг от Формула 1 през тази година.

По план именно в Бахрейн трябваше да бъде открита новата кампания в "кралските гонки" на 13 март, но политическите размирици в арабската страна не позволиха това да се случи.

Смяташе, че решение по въпроса ще бъде взето до края на март, но в крайна сметка организаторите на старта получиха повече време, за да проследят развитието на ситуацията.

Президентът на Формула 1 Бърни Екълстоун от своя страна вече сподели на няколко пъти, че има силно желание да "вмъкне" Бахрейн в календара за 2011 г., вероятно между състезанието в Абу Даби и финалния за сезона старт в Бразилия.

"Ако Принцът на Бахрейн смята, че неговата страна може да се справи, то ние ще се върнем там. Мисля, че отборите ще могат да се състезават в Бахрейн и през лятото, въпреки високите температури. Това е начин да ги подкрепим", заяви тогава 80-годишният Екълстоун.

Напрежението в Бахрейн вече започна да отслабва, след като властите стартираха диалог с про-демократичните движения в страната. Въпреки това, външното министерство на Великобритания все още не препоръчва на британските поданици посещение на арабската държава, освен ако това не е наложително.

Водещи