До края на месеца решават за Гран при на Бахрейн 01.03 | 15:05

Преди началото на новия сезон трябва да разберем, дали островната държава ще остане в календара за 2011 г.

От iNews.bg

Ръководителите на Формула 1 ще решат преди първия за сезона старт в Мелбърн, дали Бахрейн ще остане в календара през тази година или ще отпадне окончателно от него.

Имаше предположения, че стартът ще бъде пренасочен за по-късен етап от кампанията, най-вероятно преди или след намиращото се наблизо Гран при на Абу Даби. Днес президентът на Ф1 Бърни Екълстоун довери, че ФИА ще вземе окончателно решение по въпроса до края на този месец.

"За да се получи това, то ФИА трябва да промени календара, а Бахрейн да кандидатства за нова дата", заяви Екълстоун. "Вече разговарях с Жан Тод, относно възможността Бахрейн да получи нова дата за организиране на Гран при. И двамата се съгласихме, че подобно решение трябва да бъде взето преди старта на сезона".

80-годишният бизнесмен добави: "Ако Принцът на Бахрейн смята, че неговата страна може да се справи, то ние ще се върнем там. Мисля, че отборите ще могат да се състезават в Бахрейн и през лятото, въпреки високите температури. Това е начин да ги подкрепим".

Както е вече известно, насроченото за този месец Гран при на Бахрейн няма да се проведе по план, като причина за това е обтегнатата политическа обстановка в страната.

Най-четени