Фетел спечели втората тренировка в дома на Ферари - Монца 09.09 | 16:44

Себастиян Фетел записа най-бърза обиколка в следобедната сесия и изпревари само с 0.036 секунди Люис Хамилтън, докато Михаел Шумахер остана на трето място

От Константин Симидчийски

Себастиян Фетел не успя да подобри постижението на Люис Хамилтън от първата тренировка на Монца, но въпреки това бе най-бърз в следобедната сесия на пистата с време 1:24.010 минути. На втора позиция зад него се нареди именно състезателят на МакЛарън, който спря хронометрите на 1:24.046 и бе само на нищожните 36 хилядни зад световния шампион. На почетното трето място малко изненадващо се нареди Михаел Шумахер със своя Мерцедес, като дори немският ветеран водеше в класирането през първата третина на сесията.

Фелипе Маса този път успя да запише по-добро време от съотборника си Фернандо Алонсо и взе четвъртата позиция, а шести остана Уебър, следван от Бътън. Първите седем души в подреждането бяха събрани от едва 498 хилиядни от секундата, което индикира за повишеното ниво на представянето им с меките гуми.

Фетел успя да направи осем обиколки със своя комплект и това му позволи да вземе минимално предимство пред Хамилтън и Шумахер. Пастор Малдонадо изненада всички с дългото време, прекарано на пистата - пилотът на Уилямс завъртя цели 40 обиколки, но с тях си спечели едва 16-та позиция.

Деветият в класирането Камуй Кобаяши изостана с една позиция от своя съотборник в Заубер Серхио Перес, като дори не можа да финишира тренировката нормално, след като се появи технически проблем в болида му и той го паркира встрани на тревата. На десето място се нареди Бруно Сена, а 11-ти остана колегата му в Рено Виталий Петров.

Като цяло равносметката от петъчния ден може да се съсредоточи около учудващо доброто представяне на Фетел и Уебър, при положение, че Монца не е писта, която приляга на настройките на Ред Бул. Очакванията бяха Ферари да демонстрира далеч по-равномерно темпо по време на тестовете, но пилотите на Скудерията разочароваха, като след края на първата тренировка се заговори за нужда от смяна на двигателите, за да се генерира повече скорост.

Водещи

Най-четени