ЦСКА с най-тежък жребий в третия предварителен кръг на Лига Европа 20.07 | 15:22

"Червените" срещат Арсенал (Киев), Левски - победителят между ЮЯК Юваскюля (Финландия) и Зета (Черна гора), а Локо (Пд) може да играе с Анжи (Русия) или Хонвед (Унгария)

От Мариян Найденов

Днес, в централата на УЕФА в Нион (Швейцария), беше изтеглен жребият за третия предварителен кръг в Лига Европа, след който станаха ясни съперниците на ЦСКА, Левски и Локомотив (Пловдив), ако българските отбори стигнат до тази фаза от надпреварата.

Жребият отреди на вицешампиона ЦСКА, който беше сред поставените отбори, да играе срещу украинския Арсенал (Киев), ако разбира се "червените" отстранят отбора на Мура (Словения), с който им предстои реванш в София. Първата среща в Словения завърши без победител - 0:0.

При евентуално класиране напред, в първия двубой "червените" ще гостуват в Киев на 2 август, а срещата реванш ще е седмица по-късно - на 9 август.

Отборът на Арсенал (Киев), който започва участието си в Европа директно от третия предварителен кръг, завърши на 5-то място в украинското украинското първенство през миналия сезон.

Вечният съперник на "червените" - Левски изтегли сравнително лесен жребий. "Сините" може да играят с победителя от срещата между ЮЯК Юваскюля (Финландия) и Зета (Черна гора). Първият двубой във Финландия завърши с победа 3:2 за домакините.

Все пак обаче Левски трябва преди това да отстрани тима на ФК Сараево. В първата среща вчера "сините" взеха минимална преднина с 1:0. Мачът реванш е на 26 юли в Сараево.

В най-неизгодна позиция попадна отборът на Локомотив (Пловдив), който може да срещне руския мегапроект Анжи (Махачкала), ако преодолее Витес (Арнхем).

В третия квалификационен кръг на Лига Европа, победителят от мача Анжи (Русия) - Хонвед (Унгария), в следващия етап от надпреварата, ще бъде домакин на успелия да продължи от двубоя Локомотив (Пловдив) - Витес (Холандия).

Все пак, преди това Локомотив (Пловдив) трябва да се справи с Витес, след като вчера двата тима завършиха 4:4 в Ловеч. Руският милионерски отбор пък има минимална преднина от 1:0 след първия мач с Хонвед.

Първите срещи от третия предварителен кръг на Лига Европа са на 2-и август, а реваншите седмица по-късно - на 9-и август.

Водещи

Най-четени