Цвети Пиронкова стартира с категоричен успех на Уимбълдън 21.06 | 15:13

Пиронкова се справи с Камила Джорджи с 6-2, 6-1 и очаква следващия си съперник

От Краси Киров

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се справи с първото препятствие в Уимбълдън, след като се разправи с италианката Камила Джорджи с 6-2, 6-1 и продължава напред в турнира.

Следващата опонентка на Цвети в турнира ще бъде победителката от мача между американката Ваня Кинг и хърватката Петра Матрич.

Поставената под номер 32 в схемата Пиронкова не срещна почти никакви проблеми в срещата и още от началото бе видима по-високата й класа. Още при първата си възможност за пробив в първия сет Цвети постигна успех и оттам нататък двубоят стана по-лесен за нея.

Сервизът на българката бе клиничен и тя не оставяше шансове на противничката си - процентът й на вкарано първо подаване бе 65, като направи и три аса без нито една двойна грешка.

За сравнение 20-годишната италианка Джорджи направи 4 двойни фаула и цели 13 непредизвикани грешки в мача. Първият сет бе спечелен с 6-2 след само 21 минути игра, като Цвети спечели 17 от 19-те разигравания по време на свой сервис гейм.

Втората част на двубоя премина дори по-безметежно за сънародничката ни - тя продължи да пробива подаването на италианката без затруднения и набързо натрупа комфортен аванс. Въпреки че бе направила само 15 уинъра срещу 21 за Джорджи, Пиронкова държеше мача под контрол и поведе с 5-0, преди най-после да даде сет на опонентката си.

Единствено в седмия гейм имаше интрига, достойна за мач на Уимбълдън и след четири дюса Пиронкова в крайна сметка успя да затвори мача с 6-1.

Водещи

Най-четени