Сър Алекс: Завиждам на клубове като Реал Мадрид, Милан и Ливърпул 26.04 | 13:21

Шотландецът довери, че е твърдо решен да донесе четвърто европейско злато на Манчестър Юнайтед

От Константин Симидчийски

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън заяви, че той и отборът му ще дадат всичко от себе си, за да спечелят Шампионската лига за четвърти път, тъй като той завижда на отборите, които са постигнали повече от "червените дяволи" в най-престижния европейски турнир.

Юнайтед е триумфирал три пъти в Шампионската лига (КЕШ) през 1968, 1999 и 2008 година. Шотландският специалист обаче не смята да спира дотук и се цели в нова титла, за да може отборът му да се присъедини към клубовете, печелили надпреварата четири или повече пъти.

"Ние наистина имаме нужда да достигнем това ниво. По мое мнение очакванията в Европа винаги са били много високи, защото няма как да не завиждам на клубове като Реал Мадрид, Милан, Байерн Мюнхен, Ливърпул и Аякс. Ние искаме да се изравним по успехи с тези отбори, защото мястото на Юнайтед е сред тях", каза сър Алекс пред "Гардиън".

За да постигне целта си обаче шотландецът първо трябва да се справи с Шалке на полуфиналите. Първият мач е на "Фелтинс Арена" днес, а реваншът на "Олд Трафорд" е на 4 май.

Ако Манчестър Юнайтед успее да спечели Шампионската лига, Фъргюсън ще стане едва вторият треньор в историята на футбола след Боб Пейсли (Ливърпул), който е триумфирал в най-силния европейски турнир три пъти.

Подобна възможност стои и пред наставника на Реал Мадрид - Жозе Моуриньо, който вече е печелил надпреварата с Порто и Интер. Португалецът също очаква 1/2-финална битка през тази седмица, като съперник на "кралския клуб" е Барселона.

Водещи

Най-четени