Apple и Samsung - войната продължава 06.12 | 15:33

Двете компании отново на съд по делото, от което на Samsung бе наложена глоба за над милиард долара

От Георги Георгиев

Технологичните компании Apple и Samsung се върнаха в съда в Сан Хосе, Калифорния, където ще бъде разгледано отново решението за наказанието в размер на 1.05 млрд. долара, които Apple трябва да получи като обезщетение от Samsung. Южнокорейската компания иска съдът да отмени присъдата за нарушение на патентите на Apple или сумата да бъде намалена, предаде Econ.bg.

От друга страна Apple настоява съдията да увеличи обезщетението и да забрани продажбата на някои от конкурентните смартфони на Samsung. Ако исканията на Samsung не бъдат удовлетворени, тя може да обжалва присъдата в американския Апелативен съд, както и пред Върховния съд на САЩ.

Двата технологични гиганта произвеждат около 44% от активните смартфони в САЩ, според неотдавнашно проучване на компанията за анализи в технологичния бизнес ComScore.

Apple заяви, че успехът ѝ зависи от това да защити патентите си, за да предлага своите "отличителни продукти, които са далеч от масовото производство".

От своя страна от Samsung предупредиха, че потребителите са изправени пред "по-малко възможности за избор, по-малко иновации и евентуално по-високи цени", ако тя не успее да пребори конкурента си.

Водещи

Най-четени