BlackBerry 10 идва на 30 януари 13.11 | 07:05

Ще успеят ли RIM да излязат от блатото с помощта на дълго отлаганите смартфони

От Георги Георгиев

Канадският мобилен производител Research In Motion планира да представи своята нова линия смартфони BlackBerry 10 на 30 януари следващата година, заявиха в понеделник представители на компанията. Новината даде на инвеститорите известна увереност, че дълго чаканите устройства скоро най-накрая ще стана факт, коментират от Reuters.

Базираната в град Ватерло, Онтарио компания е един от пионерите в смартфон индустрията. Сега тя залага бъдещето си на серия от нови продукти, които ще работят под операционната система Blackberry 10. Представители на канадската компания заявиха, че отлаганото на два пъти пускане на BlackBerry 10 ще се състои едновременно в множество държави.

През последните две години RIM се борят за оцеляване след като култовите в миналото смартфони Blackberry загубиха блясъка си, тотално изместени от по-бързите и удобни продукти на Apple и Samsung.

Първите пуснати модели от серията се разполагат единство със сензорни екрани, докато класическите смартфони на RIM с мини QWERTY клавиатури, ще се появят малко по-късно. От канадският производител не уточниха, кога точно новите смартфони ще се появят в магазините.

Наред с това RIM обещават, че новите им устройства ще са по-бързи, ще работят по-гладко, и най-важното – ще разполагат с голям каталог от приложения които днес са от ключова важност за успеха на която и да е линия смартфони.

От 2008 г. насам акциите на RIM се сринаха с над 90% и от 148 долара спаднаха до сегашните си нива под 10 долара за бройка.

Водещи

Най-четени